Oudere paarden en pony's

Een paardenleven kan soms best intensief zijn geweest. Denk aan een sportpaard dat tot op zijn 16e nog Grand Prix dressuur heeft gelopen of misschien wel als springpaard actief was. Gelukkig krijgen de ‘oudjes’ op veel stallen nog steeds een goed plekje om de oude dag gezellig met de bekende soortgenoten te kunnen doorbrengen. Oudere paarden hebben, net als in hun ‘meer actieve’ leven, speciale zorg nodig op het gebied van verzorging, voer en huisvesting.

VOER

Doordat een paard minder beweging heeft, zal het minder krachtvoer nodig hebben. Een goede voeranalyse is in dit stadium erg belangrijk. Op oudere leeftijd worden eiwitten steeds essentiëler in het voedingspatroon. Het lichaam heeft deze stoffen nodig voor het op orde houden van de spieropbouw.

GEWRICHTEN

Oudere dieren krijgen, net als wij mensen, op oudere leeftijd vaak last van slijtage aan de gewrichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Artrose. Door de gewrichten te smeren gaat het paard makkelijker bewegen en wordt verder verval vaak tot het minimum beperkt. Heeft een paard veel problemen, kies dan voor een vloeibaar product, zoals Equi Flex HA. Deze vloeibare variant wordt sneller opgenomen door het lichaam, waardoor het resultaat ook sneller zichtbaar is.  Er is ook een product in poedervorm beschikbaar: Equi Mobility Plus. Iets voordeliger in gebruik en dus vriendelijker voor uw portemonnee.

WEERSTAND

De weerstand van oudere paarden wordt snel minder. Ze zijn daardoor gevoeliger voor ziektes en vachtverandering. Vooral het verharen van een dof haarkleed kan soms een behoorlijke periode in beslag nemen. Door Lijnzaadolie te verstrekken zal uw paard van binnenuit weer gaan glanzen. Een alternatief hiervoor is Prominent. Prominent wordt ook wel de olie van de motor van het paard genoemd. Het ondersteunt namelijk het paard op alle fronten!

BEWEGING

Het is een logische gedachte om oude paarden minder te laten bewegen. Echter, beweging is juist het beste! Uiteraard moet het paard zich niet overbelasten, maar weidegang en frisse lucht zijn belangrijk. En speciaal voor oudere paarden geldt dat ze het liefst relaxed en rustig kunnen genieten van THE GOOD OLD DAYS. Om dit nog wat leuker te maken kunt u eenvoudig leuke speeltjes in de wei of op stal aanbrengen.

LIJNZAADOLIE

Lijnzaadolie is verkrijgbaar in vele soorten. Maar wat is nu wel en niet goed? Onderzoek wijst uit dat alleen bij de eerste KOUDE persing van Lijnzaadolie alle natuurlijke ingrediënten intact blijven. Dit type Lijnzaadolie heeft dan ook een betere uitwerking op uw paard. Vraag daarom altijd naar KOUD GEPERSTE Lijnzaadolie!

LINSEED OIL  “KOUD GEPERST”

Ter ondersteuning van het spijsverteringsstelsel, darmwerking en huid- en vachtverzorging. Linseed Oil bevat een hoog aandeel essentiële Omega 3 vetzuren voor optimale darmwerking en een gezonde spijsvertering. Het ondersteunt de huid en de vacht krijgt een prachtige glans.

Kwaliteit = Excellent!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.