• Veilig online betalen met iDeal
  • Snelle levering
  • Hergebruikte dozen voor verzending!
  • Ruim assortiment

Preventieve maatregelen in de strijd tegen worminfecties

Preventie is een van de belangrijkste pijlers binnen het wormmanagement van paarden. Kort gezegd; voorkomen is beter dan genezen. Er zijn veel verschillende preventieve maatregelen die paardeneigenaren kunnen nemen om de kans op een worminfectie zoveel mogelijk te verkleinen. Het doel van de preventieve maatregelen is de blootstelling aan infectiehaarden zoveel mogelijk te reduceren en/of de wormcyclus zoveel mogelijk te doorbreken. Hieronder lees je verschillende preventieve maatregelen die een bijdrage kunnen leveren om worminfecties zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees meer »

Oudere paarden en pony's

Een paardenleven kan soms best intensief zijn geweest. Denk aan een sportpaard dat tot op zijn 16e nog Grand Prix dressuur heeft gelopen of misschien wel als springpaard actief was. Gelukkig krijgen de ‘oudjes’ op veel stallen nog steeds een goed plekje om de oude dag gezellig met de bekende soortgenoten te kunnen doorbrengen. Oudere paarden hebben, net als in hun ‘meer actieve’ leven, speciale zorg nodig op het gebied van verzorging, voer en huisvesting.

Lees meer »

Hittestress bij paarden

Met deze temperaturen kunnen paarden last krijgen van hittestress. Wanneer de temperatuur boven de 25 graden komt, is het te warm voor een paard. Hoe erg de mate van hittestress is, hangt af van verschillende factoren zoals duur, luchtvochtigheid en temperatuur. Om het paarden zo aangenaam mogelijk te maken deze dagen hebben wij 6 tips hoe jij kunt helpen:

Lees meer »

Spierbevangenheid (maandagziekte)

De oorzaken van maandagziekte zijn zeer divers.U rijdt op uw paard en ineens verkort hij de pas. Rug en benen lijken stugger te worden en uw paard begint te zweten…. Deze symptomen passen bij meerdere aandoeningen, maar vaak blijkt de oorzaak spierbevangenheid. In de volksmond wordt deze aandoening ‘maandagziekte’ genoemd. Deze term stamt nog uit de tijd dat paarden op het land werkten. Na de rustdag in het weekend moesten de paarden op maandag weer in beweging komen. Vaak aan het begin van de dag vertoonden de paarden dit soort symptomen, vandaar de term ‘maandagziekte’.

Lees meer »

Hoeven (Biotine-tekort)

Dat hoeven belangrijk zijn voor alle paarden (recreatief én wedstrijd) is algemeen bekend. Maar hoe houd je de hoeven van je paard gezond? Vaak wordt gedacht dat de voornaamste verzorger van de hoeven, de hoefsmid is. Echter, niets is minder waar. Natuurlijk is het belangrijk dat de hoefsmid regelmatig langskomt. Ook als het paard geen ijzers heeft. De hoeven zouden hierbij de hoogste prioriteit moeten krijgen, omdat ze een essentieel onderdeel vormen van het paardenlichaam. Als eigenaar/ruiter is in alle gevallen een goede verzorging van het paard belangrijk.

Lees meer »

Graasmaskers

Het is niet eenvoudig om de opname van de hoeveelheid gras of hooi te beperken. Graasmaskers worden steeds vaker geadviseerd om de voeropname te verminderen.

Lees meer »